Nytårsmenu ud-af-huset 2024
Byd årets sidste aften velkommen med en nytårsmenu fra kok og sommelier Peter Hørning fra Hørning Huset på Amager, som har taget noget af sin livsstil i Malagas bjerge med hjem. Nytårsmenuen er lavet med kærlighed og til flere af retterne er der tilbehør fra egen høst og de lokale i Spanien.
Nytårsmenuen i år bærer præg af peberkorn fra Villa Hørnings smukke, store og frodige pebertræ, samt egne høstede mandler fra nogle af familiens over 50 mandeltræer. Desserten er lavet med citroner fra det fantastiske citrontræ i Villa Hørnings have, der giver høst hele året til stor glæde for alle.
Desuden er der ’guld’ med i Hørning Husets nytårsmenu, hvor den reneste og fineste olivenolie er repræsenteret. Peter har de sidste par år været ude sammen med de spanske naboer i bakkerne og har høstet oliven.
Der var så stejlt på skråningerne, at han faldt ned af bjerget og hev hele nettet med sig, men blev tilgivet med et smil på læben fra de spanske naboer, der er vokset op i de stejle bakker og høsten fortsatte med glade miner.
Efter høsten kørte de alle de plukkede oliven videre til pres. Her blev de presset og ’guldet’, som kom ud fra dagenes høst fra taphanerne og blev tappet direkte på flasker.
Denne økologiske koldpresset olivenolie, som I skal smage i samklang med dild i nytårsmenuen, er så rig på indtryk og passion og de fleste mennesker, der ikke har kontakt til lokale olivenolieplukkere, har ikke smagt den rene olie direkte fra oliventræet før.
Det er en unik oplevelse.
For husets kok var det nogle sjove og hårde (men skønne og lærende) arbejdstimer bag høsten, hvor balancen skulle holdes for ikke at falde ned i dalen. At være deltager i et aktivt olivenoliepres med oliven, man selv har plukket er helt særligt. Det er ikke sidste gang husets kok er med til det.
Denne oplevelse gik hånd i hånd med en proffesionalisme - man ikke ser bag olivenolieflaskerne på hylderne i supermarked - når de spanske naboer i fællesslag gik i gang med at lave olivenolie side om side.
Den spanske lokale slagter (området hvor Villa Hørning er beliggende er meget kendt for deres kød) har med sin ekspertise og charme lavet Chorizopølsen, som er en del af forretten.
At komme ind i denne lokale slagterbutik i bjergene er, som kokken beskriver det: ”Det minder mig om, da jeg var barn med stemningen, duftindtrykkene samt hele opsætningen i butikken og slagtermester bag skranken. Jeg røg lige tilbage i tiden og her laves og handles der kød med passion og øje kvalitet.
Nytårsmenuen fra Hørning Huset er en tradition med de 5 udvalgte retter samt den lille ekstra taster til en evt. velkomstdrink er en rejse ind i smag, storytelling og luksus. Det er mad lavet og forberedt med personlig interesse og kærlighed – intet mindre.
Vi har kræset for vores nytårsmenu, hvor den spanske livsstil er blandet lidt med ind 'fra jord til bord' og deles med jer, fordi det er noget vi selv elsker og værdsætter som en livsstil.
Hele nytårsmenuen kommer med en ’how to’ samt storytelling omkring de spanske emner, der er med i nytårsmenuen.
Selv det hjemmebagte brød er bagt med kærlighed af kokkens ældste søn med de gode råvarer og en passion for at lave kvalitet og selvfølgelig skal kokkens egen familie nyde det samme mad denne særlige aften.
Man skal blot lune, anrette og servere de skønne retter for gæsterne, nyde aftenen og maden.
Gratis kogebog fra husets kok følger også med nytårsmenuen pr. couvert.
Der vil være begrænset med menuer, så er I fristet, så slå endelig til nu.
Rigtig godt nytår!
Venlig hilsen
Familen Hørning